Waarom auto brengen naar een sloperij?

Je ziet tegenwoordig veel mensen hun auto brengen naar de sloperij, maar wanneer breng je nu een auto naar de sloperij? Dat is iets wat steeds meer mensen zichzelf stellen als ze hier naar kijken op het internet. De sloperij is een plek waar auto’s gesloopt worden en dit zijn natuurlijk geen nieuwe auto’s. Het gaat hierbij om auto’s die niet meer gemaakt kunnen worden voor een financieel haalbare prijs. Je spreekt hier dan over sloopauto’s en vaak is de sloperij de enige plek waar je de auto kunt verkopen. De sloperij maakt namelijk winst op het inkopen van sloopauto’s en koopt deze daarom in. Heb je een sloopauto en wil je deze verkopen aan een sloperij? Dan is het verstandig om deze te verkopen aan de sloperij, maar wat zijn de voordelen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Voordeel 1: tijd

Een van de grootste voordelen van je auto verkopen aan een sloperij, is dat ze de auto vrij snel komen ophalen. Sommige sloperijen beloven zelfs binnen 24 uur de auto te komen ophalen. Dit geldt natuurlijk alleen voor de sloperijen met een ophaalservice en hier moet je natuurlijk goed naar kijken als je een sloperij aan het zoeken bent. Daarnaast ben je wel op deze manier snel van je sloopauto af en dit vinden de meeste mensen van groot belang. Je wilt namelijk niet te lang zitten met een sloopauto. Laat de sloopauto ophalen en zorg ervoor dat je snel een nieuwe auto kunt kopen. Daarnaast krijg je natuurlijk een vrijwaring code, zodat de sloopauto niet meer onder je naam staat. Dit betekent dat je ook geen belasting meer hoeft te betalen voor je sloopauto, ideaal toch?

Voordeel 2: vergoeding

Als je een sloopauto verkoopt aan een sloperij, ben je er vaak binnen 24 uur van af. Dit is natuurlijk een groot voordeel, maar je krijgt natuurlijk ook een vergoeding. Deze vergoeding is afhankelijk van het type auto dat je inlevert. De vergoeding kan laag zijn, maar natuurlijk ook een stuk meer. Dit is heel fijn en op deze manier kun je met dit geld een nieuwe auto kopen met je spaargeld. De sloperij verdient namelijk geld met het slopen van de auto en verkoopt de onderdelen van de sloopauto. Op de website van de aanbieder, kun je vaak direct zien hoeveel je kunt verwachten.