Waarom auto naar de autosloop brengen?

Heb je een auto en is dit een tweedehands auto? Dan moet je de auto ieder jaar laten keuren bij een garage. Er is bij een tweedehands auto een grote kans dat deze niet door de keuring heen komt. Dit betekent dat je de auto moet laten maken en soms liggen de reparatiekosten hierdoor behoorlijk hoog. Als deze kosten hoger liggen dan de dagwaarde van je voertuig, is het niet de moeite waard om deze te laten maken. Je kunt deze auto dan beter verkopen en dit kun je doen bij de autosloop. Een autosloop is dagelijks bezig met het slopen van voertuigen en dit is dus de ideale plek. Jouw auto verdient namelijk een laatste rustplaats en dat kan bij de autosloop. Wat doet de autosloop met de auto en hoe vind je een goede autosloop? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat doet de autosloop met je auto?

De autosloop gaat direct aan de slag als jouw sloopauto binnenkomt. Zo zorgen ze voor een vergoeding en regelen ze een vrijwaring code. Op deze manier staat het voertuig niet meer onder je naam en hoef je geen belasting meer te betalen. Als het papierwerk is afgerond, gaan ze direct aan de slag met het slopen van het voertuig. Alle gevaarlijke vloeistoffen worden uit het voertuig gehaald, net zoals de accu. Als dat gebeurt is gaan ze de onderdelen controleren en maken ze deze goed schoon. Deze slaan ze vaak op in een groot magazijn en verkopen ze door aan andere mensen. Als de auto geen waarde meer heeft voor de autosloop, wordt deze naar een shredderbedrijf gestuurd. De afvalstoffen die hiervan over blijven worden gebruikt voor het maken van nieuwe producten.

Hoe vindt je een goede autosloop

Als je op het internet kijkt, kun je verschillende sloperijen tegenkomen. Het is in ieder geval van groot belang dat je een sloperij vindt in de omgeving. Ook moet je kijken of de sloperij erkend is door het ARN en het RDW. Vaak heeft een sloperij een ophaalservice, maar heeft niet iedere sloperij dat. Kijk daarom goed op de website van de sloperij, zodat je precies kunt zien of ze de auto komen ophalen. Vaak kun je op de website van de sloperij ook precies zien wat de vergoeding wordt voor je sloopauto, zo kun je hier rekening mee houden.