remblokken

Online remblokken te koop voor de handige Harry

Ik heb nieuwe remblokken nodig. De mijne zijn helemaal op en het remmen gaat niet meer goed. Natuurlijk is dit zeer gevaarlijk op de weg. In eerste instantie was ik van plan naar de garage te rijden. Maar toen ineens kreeg ik het idee dat ik ze misschien ook zelf zou kunnen vervangen. Ik ben immers best handig. Maar waar vind je die remblokken eigenlijk? 

remblokken

Wat is de rol van remblokken?

Remblokken zijn een vrij simpel mechanisme om je auto tot stoppen te krijgen. Op ieder wiel zitten twee remblokken. Zodra je op de rem trapt kopen deze tegen het wiel aan en stoppen op deze manier de auto. Na enige tijd kunnen de blokken verslijten. In principe geeft je auto dit gewoon aan door een rood of oranje lampje op het dashboard. Dan moeten ze vervangen worden. 

Kan ik niet beter naar een garage gaan? 

Als je zelf niet al te handig bent is het het handigst om je remblokken in de garage te laten vervangen. Dit kost waarschijnlijk zo’n 150 euro. Maar het kost natuurlijk altijd minder om je eigen remblokken te vervangen. Daarvoor moet je echter wel enige kennis en kunde hebben. Online staan gelukkig allerlei tips om je te helpen. Ook remblokken zijn online te vinden.