podotherapie

Hoe podotherapie in Heinkenszand mijn leven veranderde

Het is altijd goed om te delen met anderen wat je meemaakt dat je leven verandert. Voor mij was dat podotherapie in Heinkenszand. Podotherapie is een vorm van therapie waarbij naar je lichaamshouding wordt gekeken om klachten te verklaren in het onderlichaam. Podotherapeuten behandelen klachten die voortkomen uit het afwijkend functioneren van de voeten of het looppatroon. Dat kan je leven veranderen als je langdurige klachten hebt.

Problemen met de knie

Stel je voor dat je geregeld een stekend gevoel hebt in de knie. Of je nu sport of weinig doet, veel loopt of zit: je voelt het altijd een beetje. Soms is het even weg, maar nooit lang. Dan ga je naar de huisarts, toch? Vaak begint het dan met een foto maken in het ziekenhuis. Mocht daar niets aan de hand zijn, dan wordt je doorgaans doorverwezen naar een fysiotherapeut. Maar als de fysio je niet kan helpen, dan stopt het vaak. En dat terwijl er nog een andere optie is: de podotherapeut.

podotherapie

Beter staan en lopen

Want wanneer je last van je knie hebt dan kan dit ook komen doordat je voeten niet goed staan of je looppatroon afwijkend is. Dan kan een podotherapeut op allerlei manieren helpen.