schouderbrace bestellen

Hoe een schouderbrace verlichting kan geven

Schouderbraces kunnen precies de verlichting geven die je nodig hebt als je last hebt van pijnklachten als gevolg van een ongeval, ziekte of overbelasting. Zodra de eerste symptomen verschijnen is het van belang om verergering van de klachten en mogelijke verdere schade aan de schouder te voorkomen. Een schouderbrace bestellen kan daarom een belangrijke stap zijn richting een voorspoedig herstel! 

De werking van de schouderbrace

Maar hoe werkt een schouderbrace eigenlijk precies? Vaak wordt pijn in de schouder veroorzaakt door pijn in het gewricht en de spieren die daarmee verbonden zijn. Zodra er pijn optreedt ga je je schouder anders gebruiken; doordat de schouder geen rust krijgt zullen er al gauw nog meer klachten ontstaan. Een schouderbrace verlicht de pijn en bevordert het herstel door middel van actieve ondersteuning. Dit houdt in dat het maken van bepaalde bewegingen niet meer mogelijk is, zodat de spieren en het gewricht niet meer onnodig belast worden. 

Geen volledige immobilisatie

Meestal betekent dit gelukkig niet dat je je schouder nergens meer voor kunt gebruiken. Schouderbraces die volledig immobiliseren worden vaak alleen ingezet door fysiotherapeuten en in ziekenhuizen, dus alleen als het écht nodig is. Voor schouderaandoeningen die door de persoon zelf kunnen worden behandeld, heeft een normale schouderbrace al meer dan genoeg voordelen.