Waar moet je op letten bij het benaderen van een loodgieter?

Een loodgieter Den Haag met spoed zal een ieder weleens nodig hebben. Het werkgebied van een loodgieter is immers breed en veelomvattend. De noodzaak kan variëren tussen het plaatsen van een nieuwe kraan tot de aanleg van een complete verwarmingsinstallatie. Op de markt zijn er heel wat loodgieters te vinden die hun diensten hiervoor aanbieden. Je kunt de keuze doen tussen kleine een-mans zaakjes of grote bedrijven. Het is echter heel belangrijk om de juiste keuze te maken. Een juiste manier van benaderen kan bij de het maken van de keuze heel veel hulp bieden.

Zijn er dan nou verschillende soorten loodgieters?

De veelzijdigheid van het loodgieterswerk zorgt er steeds vaker voor dat vooral bedrijven zich gaan specialiseren. Waar het vroeger zo was, dat een loodgieter alle problemen op zijn vakgebied kon oplossen, tegenwoordig ligt dat heel anders. Bij het benaderen van een loodgieter is het daarom heel belangrijk om even voor jezelf na te gaan welke werkzaamheden dienen te worden verricht. Dit zal het makkelijker maken om een juiste loodgieter uit te kiezen en zal je de loodgieter ook veel beter kunnen uitleggen wat het probleem is.

Hoe herken je dan een goede loodgieter?

Het begint al bij een goede voor selectie. Probeer via social media na te gaan wat de klantervaringen zijn. Deze geven een zeer goed beeld over de dienstverlening. Nadat je een loodgieter hebt uitgekozen moet er contact gelegd worden. Dit kan via de telefoon, persoonlijk langsgaan of door een mailtje te sturen. Let op de tijd en de manier waarop dit contact wordt behandeld. Leg uit wat het probleem is en vraag eerst om wat advies. Op deze manier heb je al een eerste indruk over de mate van professionaliteit van de loodgieter. Indien het antwoord heel ontwijkend is of er zelfs niet op wordt ingegaan, kan dat duiden op een loodgieter die het niet zo nauw neemt met de klant.

Let er ook op dat de loodgieter in kwestie niet begint met opscheppen over werkzaamheden elders verricht. Dit kan duiden op een mate van onzekerheid die de loodgieter zo wil verdoezelen.

Wanneer de loodgieter eenmaal is langs geweest en alles duidelijk is betreffende uit te voeren werkzaamheden zal er een offerte moeten worden uitgebracht. Vraag ook om duidelijk te specificeren, ook bij het aantal manuren. Een goede loodgieter zal geen moeite hebben om je uit te leggen hoe hij tot de offerte is gekomen.

Bij het benaderen van een loodgieter zal je er dus eerst zelf een goede voorselectie moeten maken. Nadat het contact is gelegd kan je , door de juiste vragen te stellen, een heel goed idee krijgen of de keuze wel de juiste is. Indien dat wel het geval is, zal je verzekerd zijn van een goede dienstverlening tegen de beste prijs.