Beton gebruiken op meubels

Waar beton vroeger vaak alleen werd gebruikt als fundament voor het bouwen van bruggen en gebouwen, wordt beton tegenwoordig voor veel meer andere dingen gebruikt. Een trend van nu is het gebruiken van beton op vloeren en wanden. Beton wordt in dat geval gebruikt als decoratie in plaats van fundamenteel bouwmateriaal. Met verschillende kleuren metal stuc kun je allerlei betonlooks creëren op bijvoorbeeld wanden en vloeren maar je kunt het ook gebruiken om je meubels een nieuwe uitstraling te geven.

Wat is een goede kleur

Beton is natuurlijk een zwaar product daarom is het verstandig om te bedenken hoe je het beton gaat gebruiken en om te bedenken hoe je het beton gaat gebruiken. Veel betonlook meubels zijn niet van echt beton en dat is niet zonder reden. Daarom moet je goed bedenken welk meubelstuk je gaat stylen met beton en en hoeveel kleuren metal stuc je daarvoor gaat gebruiken. Je kunt het stylen van je meubels ook overlaten aan een professional of je kunt meubels met een betonlook in de winkel kopen. Kies wel de juiste winkel waar je de beste prijs krijgt.

De kleuren binnen de spullen

Voordat je zelf je meubels gaat stylen met kleuren beton cire is het van belang om het oppervlak gereed te maken. Deze moet schoon, vetvrij en glad zijn. Dit is belangrijk zodat de betonstuc goed blijft zitten en lang mooi blijft. Omdat het aanbrengen van betonstuc niet heel moeilijk is kun je het aanbrengen zoals jij wilt. Je kunt er voor kiezen om het oppervlak helemaal vlak te maken of om er een patroon in te strijken. Er zijn nog steeds veel mensen die moeite hebben met het kiezen van de juiste kleuren. er zijn meer mogelijkheden beschikbaar dus als je even kijkt naar hoe het moet wordt het wel een goede manier voor jou om te werken.