geluidsoverlast kantoortuin

De beste oplossingen voor geluidsoverlast in een kantoortuin

Kantoortuinen zijn soms heel praktisch en gezellig. Maar laten we eerlijk zijn: het is niet heel goed voor de productiviteit. Geluidsoverlast in de kantoortuin is aan de orde van de dag. Het is nu eenmaal zo dat wanneer je veel mensen in een kleine ruimte samen zet ze geluid gaan maken. Steeds meer mensen proberen daarom over te gaan op andere manieren van samenwerken, zoals in opgesplitste kantoren. Is dat bij jullie geen optie? Dan zijn er nog andere maatregelen.

geluidsoverlast kantoortuin

Koptelefoons

Er zijn speciale koptelefoons die geluid tegenhouden. Dat is heel prettig als je even lekker door moet werken. Je kunt dan het beste even aangeven in je omgeving dat je ze niet kunt verstaan zodat mensen in noodgevallen je op de schouder kunnen tikken.

Wanden en plafonds aanpassen

Je kunt ook een stap verder gaan en speciale wanden en panelen laten plaatsen. Dat kan zowel op het plafond als op de muren. Hiermee zorg je dat de akoestiek minder heftig aankomt. De galm wordt verminderd en stemmen dragen dan ook minder ver. Een aparte ruimte om te lunchen maakt het helemaal af omdat de hardste stemmen dan op afstand zijn.