boiler

De duurzame warmtepompboiler, ga naar website

boiler

Een warmtepompboiler verwarmt tapwater energiezuinig en milieuvriendelijk, want de boiler gebruikt energie uit de ventilatiekanalen. Het is een voordeel dat er geen fossiele brandstoffen worden gebruikt. De lucht die normaal uit je huis komt, wordt via deze boiler gebruikt voor duurzame waterverwarming zodat je altijd van warm water geniet. Omgevingslucht kan ook worden gebruikt om warmte af te scheiden. De luchttemperatuur in je woning is meestal warm genoeg, warm genoeg dat deze boiler het oppervlak kan verwarmen. Hierdoor kan de productiviteit hoog en dus efficiënt zijn. Dit maakt het een energiezuinig alternatief voor een traditionele elektrische boiler. Deze boilers zijn ook interessant als je een grote warmtebehoefte hebt (bijvoorbeeld in grote gezinnen). Ga naar website voor meer info.

Verbruik

Een warmtepompboiler verbruikt gemiddeld drie keer minder elektriciteit dan een elektrische boiler om tapwater te verwarmen. Deze boiler kopen is iets duurder dan de elektrische boiler. Aangezien je energierekening hierdoor lager wordt, zul je deze terug verdienen. Voor een gemiddeld gezin is de geschatte terugverdientijd minder dan vijf jaar als je een warmtepompboiler koopt die minder energie verbruikt dan een elektrische.

Hieronder zie je een rekenvoorbeeld over de besparing:

  • Een typische elektrische boiler met een vermogen van 200 liter verbruikt 3577 kWh per jaar, wat neerkomt op een jaarlijkse energierekening van € 1645,42.
  • Een boiler dat warmte pompt met een vermogen van 200 liter kunnen tot 75% minder energie verbruiken, dat is ongeveer 894 kWh per jaar. Dit vertaalt zich in een verbruik van € 411,36 op jaarbasis.