Groot aanbod huizen

5 EENVOUDIGE AIRCONDITIONER ONDERHOUDSTIPS

Weinig huishoudelijke taken zijn meer tijdrovend dan het plannen van regelmatige airconditioner onderhoud. Een goed onderhouden airconditioning werkt efficiënt, verbruikt minder energie en kost minder om te draaien. Het beste van alles? Een goed onderhouden systeem heeft minder storingen en een langere levensduur (Bron: debeste.com).

1. Onderzoek de thermostaat

Dit is de gemakkelijkste taak voor airconditioner onderhoud. Controleer gewoon de thermostaat om ervoor te zorgen dat deze goed werkt en houdt uw huis op de juiste temperatuur. Als u een oudere, mechanische thermostaat hebt kunt u overwegen om te upgraden naar een slim, programmeerbaar model.

2. Luchtfilters reinigen of vervangen

Het vervangen van het filter van uw airconditioner (of het schoonmaken als u een herbruikbaar filter heeft) is een van de belangrijkste airconditioner onderhoudstaken. Doe het elke maand tijdens high-use seizoenen (zoals zomer en winter) en eenmaal in de herfst en lente.

U kunt het luchtfilter vinden:

  • Achter de terugkeer luchtfilter op een muur of plafond in een centrale kamer van het huis.
  • In het blower compartiment van de luchtgeleider of oven.
  • In een sleuf aan de zijkant, onderkant of bovenkant van uw oven.

De plaats ligt aan het soort airco dat u heeft, bij een beste mobiele airco zit deze namelijk ergens anders.

3. Maak de buiteneenheid schoon

Na verloop van tijd kunnen bladeren, vuil en gras maaisel op te bouwen buiten de airconditioner unit; dit vermindert de capaciteit van het systeem en vermindert de luchtstroom. Het is ook de reden waarom onderhoud voor de buitenunit niet belangrijker kan zijn dan het is.

4. Bedrading en onderdelen controleren

De interne verbindingen van uw airconditioner zijn cruciaal voor de werking ervan. Wat u niet weet over hen kan pijn doen aan uw portemonnee en inefficiënte koeling veroorzaken, dus het is belangrijk om de bedrading van de outdoor-eenheid te controleren ten minste eenmaal per jaar.

5. Controleer de ventilator van de condensor-eenheid

Uw airconditioner kan uw huis niet goed koelen als de ventilatorbladen van de condensor eenheid in slechte staat zijn. Daarom is het belangrijk om hun toestand te kennen.