Autoparts

Werking van de spoorstang in je auto

Iedere auto is uitgevoerd met een zogenaamde spoorstang. Veel mensen hebben echter geen idee waarvoor dit onderdeel precies dient en waar in de auto deze stang teruggevonden kan worden. In dit artikel vertellen we je er meer over! Op internet vind je diverse websites met losse onderdelen voor je auto, waar ook deze stangen worden aangeboden. Door de onderdelen voor auto’s zelf te bestellen op internet, profiteer je vaak van diverse voordelen. Naast dit type stang, kun je ook wiellagers, ABS sensoren en bijvoorbeeld remschijven op internet bestellen.

Spoorstang

Manier waarop een spoorstang werkt

De spoorstang wordt ook wel stuurstang genoemd en bevindt zich tussen de wielen en het stuurhuis van de auto. Normaliter is een auto aan de voorzijde van twee van deze stangen voorzien, aan beide uiteinden van de vooras. Ook aan de achterzijde van een auto bevindt zich deze stang. In dit geval is de stang enkel uitgevoerd met rubbers en bijvoorbeeld lagers. Daar waar aan de voorzijde meerdere onderdelen aan de stang kunnen worden bevestigd. Het is erg belangrijk om vooraf uit te zoeken welk type stang je nodig hebt, voordat je deze online bestelt. Op deze manier ben je ervan verzekerd, dat de stang aansluit op je voor- en achteras.

Online

Bespaar geld door onderdelen zelf te bestellen

Als voornaamste voordeel van het bestellen van losse onderdelen op internet wordt vaak genoemd, dat het je veel geld kan besparen. Wanneer je de onderdelen door een autodealer laat vervangen, rekent deze hier vaak een bepaalde marge over. Door onderdelen vooraf zelf te bestellen, hoef je deze marge logischerwijs niet te betalen en houd je geld over. Je bespaart nog meer geld, wanneer je het onderdeel zelf in de auto monteert. Om losse onderdelen te kunnen monteren heb je de nodige kennis over het onderhouden van auto’s nodig.