Moezel

Op vakantie naar Moezel, wat is er te doen?

Wanneer je naar de Moezel in Duitsland wilt gaan, ben je natuurlijk ontzettend benieuwd wat hier allemaal te doen is. Dit heeft voor een groot deel te maken met de bekendheid van de omgeving. Sinds een aantal jaar is de omgeving namelijk erg populair bij Nederlanders. Toch vragen veel Nederlanders zich af wat er eigenlijk te doen is in de regio. In de regio kun je genieten van de rust en de idyllische dorpjes. Daarnaast zijn er ook ontzettend veel wijnliefhebbers die af en toe naar de omgeving gaan om hier te genieten van de wijngaarden.

Wijnliefhebbers in Duitsland

De rivier de Moezel ontstaat in de Franse Vogezen. Echter, vervolgens loopt de rivier door Duitsland heen. Doordat de rivier schoon water bevat, hebben erg veel Duitsers ervoor gekozen om hier hun wijngaarden te beginnen. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de ligging van de omgeving. Door de wijngaarden kiezen steeds meer wijnliefhebbers voor een tripje naar de Moezel. Dit komt doordat je in de streek rondom de Moezel ontzettend steile wijngaarden kunt vinden. 

Moezel

Een boottocht op de Moezel

De meeste Nederlanders zijn bekend met het water. Dit komt doordat Nederland een echt Delta land is. Echter, toch vinden de meeste Nederlanders het ontzettend leuk om af en toe als nog op het water te varen, bijvoorbeeld in het buitenland. Geldt dit ook voor jou? Dan is het een aanrader om tijdens jouw vakantie in de regio de Moezel ook te genieten van een boottocht.