Scheiding regelen

Een scheiding regelen, de musical

Voor de eindmusical van groep acht hebben jullie het onderwerp scheiding regelen uitgekozen. Dit is omdat dit jaar de helft van de klas de ouders zijn gescheiden en het niet altijd makkelijk ging, zelfs niet met een Scheidingsbemiddelaar. Jullie willen als groep acht laten zien aan de ouders wat dit met jullie heeft gedaan. Stel je namelijk voor je ouders gaan uit elkaar, gisterenavond tijdens het avondeten zaten jullie nog samen gezellig te eten, opeens tijdens het ontbijt zeggen je ouders. We moeten je wat vertellen, papa en mama gaan uit elkaar. Je weet niet wat je moet zeggen, je had het helemaal niet door. Je wist nog dat twee maanden geleden een klasgenoot dit ook in de kring vertelde. De meester vertelde dat hij ook van zijn eerste vrouw is gescheiden. Je had alleen nooit gedacht dat jouw ouders ooit zouden scheiden. 

Scheiding regelen

De musical

De leerlingen van groep acht zijn bezig met rollen beschrijven, het wordt een heel groot stuk. Ze willen vijf scheiding onderwerpen laten zien. En de meester gaat vijf liedjes schrijven die gaan wij elke vrijdagmiddag oefenen. Wij hebben wel haast het moet over zes weken af zijn. Jouw ouders hebben over twee weken de rechtbank, je hebt dit alleen nog tegen niemand kunnen zeggen. Misschien doe je het morgenochtend in de kring. Tenslotte is jouw verhaal ook heel interessant en kan dat als eerste, scheiding van avondeten naar ochtendontbijt. 

Jullie zijn er uit, het stuk begint met scheiding uit het niets, daarna met met een stuk vreemdgaan, daarna geweld, daarna de liefde was op, het vierde stuk is dat iemands moeder uit de kast was gekomen en het laatste stuk is dat een klasgenootje vader de moeder had opgelicht. Hij had geld wit gewassen in Zwitserland. Je hoop dat jou ouders ook allebei komen. Ben jij benieuwd geworden hoe wij deze scheiding regelen? Kom dan ook naar onze musical!