rvs lasersnijden

Lasersnijden en materialen

Lasersnijden is een heel nuttige ontwikkeling die uit de afgelopen halve eeuw is voortgekomen. Door extreme hitte in een zeer smalle stroom te projecteren, stelt rvs lasersnijden fabrikanten en lassers in staat om op maat gemaakte stukken en onderdelen uit metaal te snijden met de grootste precisie. Net als zoveel andere technologieën draagt ​​het bij aan de grotere strakheid en betrouwbaarheid van veel moderne machineonderdelen.

Natuurlijk, zoals met alle technologieën, is lasersnijden een gebied die steeds zich verder ontwikkeld en dat  betekent dat het nooit perfect is. Er zijn altijd obstakels om verder te gaan en grenzen te overwinnen. Als het gaat om het lasersnijden van dik staal komt het vaak voor dat die limieten zich voornamelijk zich voordoen in factoren zoals de materialen die kunnen worden gesneden, de kracht van de lasers en als gevolg daarvan de maximale metaaldikte die de lasers aankunnen. Lasers kunnen door veel materialen snijden en worden ook gebruikt op een select aantal soorten metaal, met name koolstofstaal, zacht staal, roestvrij staal, staal legeringen en aluminium.

Soorten materialen

§  Koolstofstaal: Staal is een mengsel van ijzer en koolstof. Koolstofstaal is staal met een hoog gehalte aan koolstof.

§  Zacht staal: Zacht staal heeft een lage concentratie koolstof in vergelijking met koolstofstaal.

§  Roestvrij staal: Roestvrij staal voegt kleine hoeveelheden chroom toe om weerstand tegen corrosie te creëren.

§  Andere staallegeringen: Gelegeerd staal is gebonden met een of meer andere elementen om het te versterken.§  Aluminium: Aluminium Materialen zijn lichter dan stalen en zijn daarom nuttig.