zonnepanelen kopen nijmegen

Duurzaamheid en zonnepanelen kopen Nijmegen

Nijmegen is een stad in het midden en oosten van Nederland. De stad en de gelijknamige gemeente liggen in de provincie Gelderland. De gemeente heeft meer dan 117.000 inwoners en is qua aantal inwoners is het de grootste stad van Gelderland. Het is de op negen na grootste stad van Nederland op het gebied van inwoners. Hoe is de duurzaamheid in Nijmegen? En zonnepanelen kopen Nijmegen?

Duurzaamheid

Nijmegen is in 2018 door de Europese Commissie verkozen tot Green Capital 2018. In de stad zijn 5 ingrijpende ontwikkelingen geweest om de stad mooi en leefbaar te houden: schone mobiliteit, fossielvrije energie, duurzame voedselvoorziening, vitale stad en circulaire economie. Dit heeft ertoe geleid dat Nijmegen in 2018 is gekozen als Green Capital. Dit is waar Nijmegen trots op mag zijn en hiermee heeft zij zich in de internationale schijnwerpers gezet. Met al die ontwikkelingen is Nijmegen goed op weg op het gebied van verduurzaming. 

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn panelen die zonne-energie kunnen omzetten in duurzame en groene elektriciteit. De zon is het enige hulpmiddel dat je nodig hebt naast de zonnepanelen en dit zorgt ervoor dat het erg duurzaam is. In Nijmegen zijn er meer dan 4.500 inwoners die een dakcheck hebben gedaan en 19.764 daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Er zijn 6.954 koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Nijmegen en in deze gemeente zijn er 1.174 zonuren per jaar.