fitness bergen op zoom

Voor iedereen die op fitness in Bergen op Zoom wil

Is het tijd dat je meer gaat bewegen? Een nieuwjaarsvoornemen dat nu echt eens moet uitkomen? In Bergen op Zoom zijn er een heleboel opties. Met name fitness in Bergen op Zoom is zeer populair. Het is immers een veelzijdige manier om te sporten. Bij fitness zit er altijd wel iets bij dat ideaal is voor jou. 

Waarom fitness

Fitness is een zeer brede term. Het is niet zo dat pompen met zware gewichten in een sportschool de enige optie is als het aankomt op fitness. Je kunt bijvoorbeeld ook cardio gaan doen. Cardio is een activiteit waarbij de hartslag flink verhoogt en ook een tijdje hoog blijft. Je kunt dan denken aan hardlopen maar ook fietsen of roeien. Cardio is goed voor je uithoudingsvermogen, goed om af te slanken en goed om je algehele gezondheid op peil te houden of te verhogen. Een combinatie met krachttraining is echter altijd het beste.

fitness bergen op zoom

Over krachttraining

Krachttraining is niet uitsluitend zware oefeningen met flinke gewichten. Je kunt ook je spieren trainen met bijvoorbeeld alleen je eigen lichaamsgewicht. Een squat of lunge is ook zonder gewichten al zeer effectief. Zeker als je net begint met fitness dan is het goed om een beetje op te passen met gewichten.