verreiker certificaat

Hoe haal je een verreiker certificaat?

Een verreiker is een voertuig om zware lasten te verplaatsen en dus op te tillen. Als je niet goed weet hoe een verreiker werkt en hoe je het moet besturen, kan het best gevaarlijk zijn. Daarom moeten werkgevers hun werknemers goed instrueren en wordt er aangeraden om een verreiker certificaat te halen. Maar hoe haal je dat certificaat?

Opleiding of cursus

Er zijn verschillende opleidingen of cursussen die je kunt volgen. Cursussen zijn de populairste optie, omdat het vaak goedkoper is en het is veel sneller. Zo’n cursus bestaat uit twee gedeelten: een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Tijdens het theoriegedeelte worden richtlijnen, wetten, etcetera doorgenomen. Je moet genoeg kennis hebben over de machine, veilig werken met de machine en de regels. Bij het praktijkgedeelte worden de vaardigheden geoefend. 

Certificaat

Na het theoriegedeelten, word je meteen getoetst. Ze testen of je genoeg kennis hebt op alle gebieden van de verreiker en als dit zo is, heb je het eerste deel gehaald. Het praktijkgedeelte wordt ook afgesloten met een examen en hier kijken ze of je alle vaardigheden hebt om veilig een verreiker te kunnen besturen. Als ze zien dat je alles goed en veilig kan, heb je dit gedeelte gehaald. Als je beide gedeeltes hebt gehaald, heb jij je certificaat verdiend.