minihorseshop

De belangrijkste spullen als je gaat paardrijden

Ben je van plan om binnenkort te gaan paardrijden, dan zijn er een aantal dingen die je nodig hebt. Zo heb je bijvoorbeeld een cap en laarzen nodig, maar dat is lang niet het enige wat je allemaal nodig hebt. Veel spullen kun je bij veel winkels krijgen, maar tegenwoordig kun je ook gemakkelijk online bestellen. Minihorseshop verkoopt als haar spullen online.

minihorseshop

Rijkleding

Naast een cap en laarzen is het ook fijn als je de juiste kleding aan hebt. Paardrijden met een spijkerbroek is niet super comfortabel, vooral niet als deze wat strakker zit. Het is daarom fijn als je een rijbroek hebt. Deze is vaak van een zachte stof. Op het zitvlak zit vaak net een ander stofje, zo heb je meer grip als je in het zadel zit. Welke stof dit is, is afhankelijk van de type broek.

Ook handschoentjes kunnen erg fijn zijn om te dragen. Door deze te dragen is de kans op blaren aanzienlijk kleiner. Wanneer je zonder handschoenen rijdt is er een kans dat je wrijving krijgt met je teugels waardoor er blaren ontstaan. Die blaren kunnen best zeer doen en daarom is het aan te raden om naast je cap, laarzen en rijbroek ook handschoenen aan te schaffen.