5 tips om goedkoper je rijbewijs te halen bij een rijschool in Aalst

5 tips om goedkoper je rijbewijs te halen bij een rijschool in Aalst

Het halen van je rijbewijs is vaak een flinke investering. Gemiddeld kost een rijbewijs volgens het CBR € 2.766,14. Dit is veel geld en daarom willen veel mensen besparen op de kosten. In dit blog delen we 5 handige tips om goedkoper je rijbewijs te halen bij een rijschool in Aalst. Als je deze tips opvolgt, is de kans groot dat je minder lessen nodig hebt en dus ook minder geld kwijt bent. Lees dus snel verder!

1. Start met een proefles

Het is belangrijk dat je een goede klik hebt met je rijinstructeur. Dit zorgt namelijk voor een fijne sfeer in de auto en een goede samenwerking. Door te starten met een proefles, kom je er al snel achter of er een klik is tussen jou en de instructeur. Hierdoor voorkom je dat je een “voordeelpakket” afneemt bij een instructeur waar je je niet prettig bij voelt.

2. Oefen met je ouders

Het is aan te raden om voordat je begint met rijlessen al een aantal keren met je ouders te oefenen. Als je bijvoorbeeld de bijzondere verrichtingen al onder de knie hebt, scheelt dat al snel een aantal lessen. Dat is weer een handvol lessen die je niet hoeft te betalen

3. Theorie halen voordat je begint met lessen

Het is verstandig om voordat je begint met rijlessen al je theorie-examen te halen of in ieder geval al te beginnen met leren. Als je kennis hebt van het verkeer, kun je deze kennis meteen toepassen tijdens de rijlessen. Dit zorgt ervoor dat je sneller leert en dus minder rijlessen hoeft te volgen.

4. Les meerdere keren per week

Als je meerdere keren per week rijlessen volgt, blijft het geleerde beter hangen en boek je sneller vooruitgang. Het is dus beter om bijvoorbeeld twee keer per week een uur te lessen, dan één keer per week twee uur. Dit is niet alleen beter voor je rijvaardigheid, maar scheelt op de lange termijn dus ook in de kosten.

5. Oefen extra met kijken

Autorijden is voor de helft kijken. Als je nu extra oefent met kijken en verkeerssituaties inschatten, helpt dat bij het voorspoedig verlopen van je rijlessen. Vraag bijvoorbeeld aan je ouders of je voorin mag zitten, zodat je extra kunt oefenen met kijken. Zo krijg je het rijden veel sneller onder de knie.

Sneller, beter én voordeliger leren rijden

Met deze 5 tips kun je flink besparen op de kosten van je rijbewijs. En leer je ook nog eens beter rijden doordat je er actief mee bezig bent. Dat is dus twee vliegen in één klap! Met het geld dat je overhoudt, kun je alvast beginnen met sparen voor een eigen autootje. Vergeet niet ook wat te reserveren voor je autoverzekering