referentieonderzoek

Nieuwe medewerkers? Voer een referentieonderzoek uit

Wanneer je een bedrijf hebt en je hebt ook nog personeel in dienst, dan wil je natuurlijk dat zij betrouwbaar en verantwoordelijk zijn. Hiervoor is het soms wel nodig om ze even na te trekken. Een referentieonderzoek is dan zeker niet misplaatst.

referentieonderzoek

Wat is een referentieonderzoek?

Bij een referentieonderzoek onderzoek je of mensen eerlijk en betrouwbaar zijn. Dit kan bijvoorbeeld bij nieuw personeel zijn, maar ook als je woningen verhuurt. Een referentie is in feite een aanbeveling van een derde partij. Dat kan dus een vorige werkgever of een voormalig huisbaas zijn. Vragen om een referentie is zeker geen overbodige luxe gezien het heel normaal is om te willen weten met wie je in zee gaat. 

Speciale software

Maar hoe kun je zo’n referentieonderzoek nu het beste uitvoeren? Er zijn talloze manieren om het te doen, maar als dit iets is dat je geregeld moet gaan uitvoeren dan is het aan te raden om er speciale software voor aan te schaffen. Zo weet je namelijk zeker dat je secuur te werk gaat. Omdat het veelal om privacygevoelige informatie gaat, moet je de referentiegegevens ook zeer secuur behandelen. Met speciale software gaat dat veel makkelijker dan wanneer je alles op de ouderwetse manier doet.